Voortgang werkzaamheden aan het bouwrijp maken

Hierbij willen wij u informeren over de voortgang van de werkzaamheden aan het bouwrijp maken van het terrein van Plan Overduin. Elke dag zijn de graafmachines actief om de voorbereidingen te treffen voor dit nieuwe project. Hoewel het nog even kan duren voordat we daadwerkelijk beginnen met het storten van de fundamenten, zijn we blij te kunnen melden dat de voorbereidingen goed verlopen.

Momenteel worden de plekken waar groenvoorzieningen en waterpartijen komen, uitgegraven. Ook krijgen we steeds beter zicht op de locaties waar de leidingen zullen komen. Zoals ontwikkelaar BPD op haar website aangeeft, wordt er in de ontwikkeling van Overduin veel aandacht besteed aan de waterhuishouding en groenvoorziening. Gezien de veranderingen in ons klimaat, is het belangrijk om hier proactief mee om te gaan.

Bij de inrichting van zowel het openbare gebied als het privéterrein zullen we waterberging, vertraagde waterafvoer en waterdoorlatende verharding toepassen. Dit zorgt ervoor dat het water binnen de wijk op een gecontroleerde manier wordt opgeslagen. Bovendien worden er diverse bomen, hagen en planten aangeplant om verschillende diersoorten aan te trekken, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Ongeveer de helft van het totale plangebied zal bestaan uit natuurgebied, waterhuishouding en groenvoorziening. Historische duinrellen worden hersteld en er worden verschillende wadi’s toegevoegd.